Ambrozja z muchomora czerwonego

Ambrozja to inaczej roztwór wodny na zimno, taki napój na bazie wody i muchomora.

Nie namawiam do używania po prostu opisuje, jak to zrobić…

Potrzebujemy do jej stworzenia:

  1. Suszu z muchomora najlepiej zbieranego osobiście, dobrze wysuszonego zgodnie z tym poradnikiem
  2. Wody, najlepiej źródlanej ale może być inna, aby tylko była czysta.
  3. Szczelnie zamykanego i czystego słoika.
  4. Dobrej jakości octu jabłkowego lub podobnego, który wzmocni działanie ambrozji. Ja użyłem octu z soku brzozy, bo taki sobie zrobiłem.
  5. Witaminy C w proszku albo octu cokolwiek co dokwasi żołądek

Do słoika sypię suszone muchomory czerwone.

Proporcje to 10 g na 200 ml robię dużo i mrożę, ale można robić mało np. 5g na 100ml

Grzyby nie powinny być mocno rozdrobnione wystarczy, że będą połamane na spore kawałki.

Zalewam wodą i dodaje ocet 15 – 20 ml

Mocno i energicznie wstrząsam roztwór.

Odstawiam na minimum trzy godziny, optymalnie nawet 24h do lodówki.

To wystarczający czas, aby muscymol przeszedł do wody.

UWAGA! to bardzo ważne!

Sporządzonej mieszanki nie można pić bezpośrednio należy ją rozcieńczyć z wodą.

Ten roztwór jest bardzo mocny, pamiętaj o tym i dobrze oznacz naczynie z ambrozją!

Mikrodawkowanie to nie ćpanie i zaczynam od minimalnej dawki!

Przyjąłem, że jest to 0,5ml tego roztworu.

Do mikrodawkowania potrzebne: strzykawka 5ml i witamina C w proszku Albo żywy ocet

Do szklanki wody dodaje 1 ml roztworu i dosypuje od 1/3 do 1/2 łyżeczki witaminy C albo wlewam łyżeczkę octu

Mieszam i wypijam całość, robię to rano na czczo, witamina C dokwasza żołądek przez co napój bardzo szybko jest przyswajany.

Codziennie zwiększam dawkę o 0.5 ml do skutku na mnie działa doskonale już 2ml i taką zostawiam

Roztwór trzeba odcedzić, aby pozbyć się białka, które spowoduje szybsze zepsucie ambrozji

Po kilku dniach grzyby odcedziłem i dodałem do mojej leczniczej nalewki z muchomora

Ambrozje przelałem dwa razy przez filtr do kawy i pozbyłem się reszty.

Dzięki zawartości octu roztwór może stać do czterech tygodni w lodówce, ale lepiej go zamrozić

Wystarczy odlać 50 ml do innego pojemnika a resztę rozlać do foremek na lód

Z różnych danych udostępnionych przez japońskich naukowców wynika, że przyrządzenie roztworu wodnego z suszonych muchomorów czerwonych jest optymalną i najbardziej bezpieczna metodą przyswajania substancji w nich zawartych i minimalizuje wystąpienie skutków ubocznych.

Nie ma tez problemów z układem pokarmowym, bo nie ma tu chityny.

Dołącz do grupy Muchozmor na Facebook

Translate »