Jak pozbyć się kwasu ibotenowego?

To co przeczytasz to teoria a praktykę znajdziesz tutaj:

Filmy i zdjęcia na grupie FB

Jedną z często wymienianych opcji przetwarzania A. muscaria do użytku psychoaktywnego jest suszenie. Suszenie spowoduje dekarboksylację części kwasu ibotenowego do muscymolu, ale nie całego!

Kwas ibotenowy powoduje wiele niepożądanych efektów w mikrodawkowaniu.

Organizm ludzki może dekarboksylować część kwasu ibotenowego do muscymolu, który jest wydalany z naszego ciała wraz z moczem.

Szaman poświęcał własne zdrowie dla dobra innych – zjadając muchomory i dostarczając im swój mocz w którym kwasu ibotenowego było już niewiele. Jednak nadal tam był.

Obecnie zalecaną metodą dekarboksylacji kwasu ibotenowego jest co najmniej 150-minutowe gotowanie w roztworze wodnym o pH 2,7!

pH roztworu można łatwo regulować za pomocą kwasu cytrynowego lub cytryny. Używanie skalibrowanego miernika pH jest niezbędne dla prawidłowych pomiarów. Jak widać na przedstawionym wykresie, metoda ta powinna przekształcić cały obecny kwas ibotenowy w muscymol. 

Translate »